ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

 

В III МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ „БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО”,

който ще се проведе от 25 до 27 август 2017 г. в град Балчик,

Р България, на брега на Черно море

 

                 На него ще демонстрирате, без такса за участие, автентичен фолклор, литература, занаяти, трудове на учени и краеведи за съхраненото национално наследство – език, традиции, култура. Даваме трибуна и за художниците, които рисуват съхранения бит и обичаи на българите по света.

                 В Балчик предлагаме на най-достъпни цени пълен пансион /нощувка, закуска, обяд и вечеря/, която струва 32.00 лв. на ден на човек или 48 евро на човек за три дни. Транспортът също е за Ваша сметка.

                 Необходимо е да заявите до 31 юли 2017 г. участието си, като посочите брой участници, колко и кои дни и какви условия избирате. Всички хотели са на Ваше разположение. На 15 деца – един ръководител пребивава безплатно. На 20 души възрастни участници – един ръководител пребивава безплатно.Това е срокът и за заплащане по банков път или в брой на сумата за пребиваване.

 

                                      Банка СИБАНК България

                                      BIC BUIВ BG SF

                                      IBAN BG 95 BUIВ 98881049067900

                                     Сдружение “Българско наследство”    

                   

         Сдружение „Българско наследство” град Балчик, Р България, организира форума „Българско наследство” и други културно-масови мероприятия у нас и в чужбина.

         Подробности по настаняването и цялостната организация на форума ще намерите в нашия сайт: www.bgnasledstvo.com

         Всички участници ще бъдат удостоени с материални и морални награди.Осигуряваме безплатно посещение на ДКИ КЦ „Двореца”Балчик, Университетската ботаническа градина и музейните обекти на Община Балчик.

 

 

ПРОГРАМА

 

25 август

9.30 ч. Откриване на изложба.

10.00 ч. Проф. д-р Пламен Митев открива и води конференция  „180 години от рождението на Васил Левски”

16.00 ч. Проф. д-р Елена Рацеева от Тараклийския български университет в Р Молдова открива и води конференция на тема, продължение от първия и втория форум: „Етнологията на българите”.

18.00 ч. Официално откриване на Третия международен форум  ”Българско наследство” на пл.”21 септември” и водосвет.
Участниците са задължително с фестивалните си костюми, табела и знаме.

 

26 август – Фолклорен конкурс

9.00 – 16.00 ч. Фолклорни изяви с конкурсен характер в НЧ „Паисий Хилендарски 1870” Балчик. По график.

14.00 ч. Откриване на Художествена изложба във фоайето на НЧ „П.Хилендарски 1870”

18.00 ч. Представяне на списание „Форум”, издание на Сдружение „Българско наследство”

 

27 август

10.30 ч. Литературна конференция

16.00 ч. Гала концерт на лауреатите, награждаване и закриване на  III МФ „Българско наследство”.

НЧ „П.Хилендарски 1870”

 

     Форумът се провежда под патронажа на д-р Румяна Малчева Ангелова, носител на признанието „Общественик на 2013 г.”- Балчик.

Материалите за участието в конференциите и литературния спектакъл да бъдат до 3 000 знака, в рамките на 6 минути прочит от самите Вас.

Могат да участват учени, критици и краеведи, вещи по темите на отделните конференции.

Моля, изпратете предварително Вашия материал за участие, за да се подготви и отпечата в поредното издание на сп.”Форум”.

Може да участвате дистанционно като изпратите Вашите статии на някои от посочените електронни адреси. Материалите ще бъдат включени в общата презентация на форума, ще бъдат прочетени от професионален актьор и ще се отпечатат в сп.”Форум”, издание на Сдружение „Българско наследство”. Всичко за модулите на форума, статута, заявките за участие и пр. можете да видите в сайта ни: www.bgnasledstvo.com

 

Директор на форума:   Маруся Костова  0899 65 52 49    e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Секретар на форума: Росица Шалтева    0898 56 87 89   е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Координатор на форума: Надя Танова 037360 23 02 45  email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Координатор на форума: Иванка Унгуряну  +40731329061  email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

 

Партньори на форума

  

chernoBalchik logo1 ChitalistePH Вестник "Балчишки телеграф"  
Община Балчик   Читалище П.Хилендарски
Балчик
Вестник
"Балчишки телеграф"
 

Читалище 

"Васил Левски 1959" Балчик