DSCN9248

Първо място, купа и специалната награда от кметство Гурково - безплатно участие и гостуване на фоклорния фестивал “Гурково пее и танцува” през 2016 г. бяха връчени в направление “Танцово изкуство” на ансамбъл “Асорти” от село Долна Албота, Молдова с художествен ръководител Нелли Новикова.

 

DSCN9233

Народен хор “Добруджанки” към НЧ “Васил Левски - 1959” Балчик с диригент Магдалена Христова,
бяха отличени на второ място и наградени с купа.

 

DSCN9246

На ансамбъл “Асорти” и неговия административен ръководител Петър Новиков бе връчена специална награда от ДКИ - КЦ “Двореца”, в която имаше ръчно изработен сувенир от чешко стъкло, изкупен експонат от изложбата на чешкото училище за стъкло в град Мажешске Мезержичи.

 

DSCN9277

Народен хор “Севда” от село Казаклия, Гагаузия, Молдова, с художествен ръководител Пелагея Чобан заслужиха третото място и им бе връчена купа и ваучер за престоя им в България от хотел “Балчик”

 

DSCN8944 Copy

Народен хор “Росна китка” с ръководител Стойка Георгиева, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в град Балчик отткри с китка от народни песни Първия международен форум “Българско наледство” 2015 г. в град Балчик

 

DSCN8724

Великолепен концерт изнесоха девойките и младежите от танцовата школа на град Твърдица, Молдова с ръководител Кристина Маслинкова на 16 август 2015 г. в залата на
НЧ “Паисий Хилендарски - 1870” гр. Балчик

 

P3060104

Снимка за спомен пред Община Балчик на ансамбъл “Асорти”
от Горна Албота, Молдова

 

 

 

 

Партньори на форума

  

chernoBalchik logo1 ChitalistePH Вестник "Балчишки телеграф"  
Община Балчик   Читалище П.Хилендарски
Балчик
Вестник
"Балчишки телеграф"
 

Читалище 

"Васил Левски 1959" Балчик